Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli muhalif komutan: Hama’ya yürüyeceğiz

Suriye’de rejime karşı mücadele eden gruplardan Ceyş’ül Sünne Komutanı El-Humsi, İdlib’in çevresini temizledikten sonra Hama'ya yürüyeceklerini söyledi.



Suriye’de rejime karşı mücadele eden CeyÅŸ’ül Sünne komutanı Ebu Emin El-Humsi, muhaliflerin Ä°dlib, Mestume ve Eriha’dan sonra sınırlarının Lazkiye ve Hama’ya dayandığını ve operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

Ä°dlib bölgesinde mücadele eden ve Fetih Ordusu’nun kurucuları arasında yer alan CeyÅŸ’ül Sünne'nin komutanı El-Humsi, yaptığı açıklamada, grubun Fetih Ordusu'na katılış sürecine iliÅŸkin bilgi verdi.

Rejimin Humus’taki kuÅŸatmasında 6 bin kiÅŸilik muhalif gruptan sadece 2 bin kiÅŸinin kurtulabildiÄŸi aktaran El-Humsi, "Türkmen Dağı ve Ä°dlib kırsalında yeniden teÅŸkilatlandık ve Fetih Ordusu’na katıldık. Ä°dlib ve Mestume savaÅŸları sırasında ön saflarda savaÅŸtık” dedi.

Mestume’nin Fetih Ordusu tarafından ele geçirilmesi sürecine de deÄŸinen El-Humsi rejimin Mestume’ye ayrı bir önem verdiÄŸini vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:

“Mestume ve Karmid birbirlerini koruyordu. Bu iki nokta da Ä°dlib ve daha kuzeydeki Fua köyünü koruyordu. Rejim Mestume’yi tutmaya çalıştı. Ä°lk birkaç giriÅŸimimizde medyanın tüm planlarımızı yazması nedeniyle zorlandık. Daha sonra sessizliÄŸi saÄŸladık ve Mestume çevresinde pusuya yattık. Bir anda baÅŸlatılan saldırıyla Mestume alındı.” 

"YENÄ° HEDEF HAMA"

Stratejik öneme sahip Mestume’den sonra daha güneydeki Eriha kasabasının alındığını hatırlatan El-Humsi, “Fetih Ordusu tüm planlarını en ince ayrıntısına kadar düÅŸünerek yapıyor. Tüm bölgeler aramızda paylaşılıyor ve herkes bu plana göre hareket ediyor. Eriha’da Cebel Erbain’i birileri tutarken diÄŸerleri çeÅŸitli yönlerden kente yürüdü. Daha önce alınan noktalara yapılan güçlendirmelerle zayıflatılan rejim, Eriha’yı kolayca bıraktı” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Eriha’nın rejimden alınmasıyla muhaliflerin Kuzey Suriye’nin batısındaki bölgeleri "özgürleÅŸtirdiÄŸini" anlatan El-Humsi, "Ä°dlib’in çevresini temizledikten sonra" sınırlarının Lazkiye ve Hama’ya dayandığını belirterek, “Hama’ya yürüyeceÄŸiz” dedi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.